Thomas Mann Sözleri

Thomas Mann (1875-1955), 20. yüzyılın en etkili Alman yazarlarından biri olarak kabul edilir. Roman, hikaye ve deneme türünde eserler veren Mann, Avrupa kültürü ve burjuva toplumunun karmaşık yapısını ele almasıyla tanınır. 1929’da Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen yazar, “Buddenbrook Ailesi” (Buddenbrooks), “Büyülü Dağ” (Der Zauberberg) ve “Doktor Faustus” gibi eserleriyle dünya çapında üne kavuşmuştur.

Thomas Mann Sözleri Kısa

Mann’ın eserlerinde, bireyin toplumsal baskılarla çatışması, ahlaki değerlerin sorgulanması ve kültürel yozlaşma gibi temalar ön plandadır. Yazar, Sigmund Freud ve Franz Kafka gibi isimlerden etkilenerek eserlerinde karakterlerin içsel dünyasını ve psikolojik çözümlemeleri derinlemesine işler. 1933’te Nazi rejimi karşısında Almanya’yı terk ederek Amerika’ya yerleşen Mann, yaşamının sonuna dek Almanya’daki totaliter rejime karşı güçlü bir duruş sergilemiştir.

Thomas Mann Sözleri Kısa

-> Ahlak, toplumsal bir düzendir; fakat her bireyde farklı tezahür eder.

-> Aslında insana her şey yakışır, yakışmayan sadece sapıklık, aptallık ve yarım akıllılıktır.

-> Aşk, her şeyin ötesindedir, ancak en saf şekliyle bulunduğunda anlam kazanır.

-> Ben her tecrübenin yaşanması gerektiğine inanıyorum, ister iyi olsun ister kötü.

-> Ben kendi adıma şunu itiraf edeyim ki, sığ bir insanlık anlayışıyla , güç denilen nesnenin safça kötüye kullanımıyla , adaletsizlikler ve dalkavukluğa yönelik ahlaksızlıklarla aramdaki çatışmaların etkisinden kendimi zor sıyırıp alabiliyorum. Bunlar fazlasıyla kafamı kurcalıyor, aklımı karıştıran kısır düşüncelerin kucağına itiyor beni . Söz konusu kısırlık da, olaylardaki aşırı doğallıktan kaynaklanıyor.

-> Bilgelik, acının bir meyvesidir.

-> Bilim sonuçlar bilgisi ve bir gerçeğin bir diğerine bağımlılığıdır.

-> Bilinç, insanı kendi iç dünyasına çeker.

-> Bir insanın gerçek karakteri, en yalnız anlarında ortaya çıkar.

-> Bir insanın ruhu, onun en değerli hazinesidir.

-> Çünkü insan insanı, hakkında bir yargıda bulunamadığı sürece sever, yüceltir; özlem, eksik tanımanın bir sonucudur.

-> Dünyadaki bu ölüm şenliğinden ve yağmurlu akşam gökyüzünü kızgın alevlere boğan bu çirkin ateşten de günün birinde sevgi doğar mı dersin?

-> Fakat bilmenin, insanı eriten ve engel olan bilginin ötesinde ahlak azmi, yine aynı şekilde bir sadeleştirme, dünyanın ve ruhun ahlakça basitleştirilmesi, buna göre kötülüğün, yasak olanın, ahlak bakımından yapılmaması gerekenin yapılmasını teşvik anlamına da gelmiyor muydu?

-> Gerçek anlamda yaşamak, kendini keşfetmekle başlar.

-> Gerçek cesaret, insanın kendine karşı dürüst olmasında yatar.

-> Gerçek sanat, insanı hayatın ötesine taşır.

-> Gerçek sevgi, insanı daha iyi bir varlık yapar.

-> Gurur nedeniyle şeytanın ocağına düşme pahasına, eğitim görmüş bir insanın inancı ile cahillerin inancı arasında Tanrı açısından bir ayrım olmalı gibime geliyor.

-> Hayat, insanın kendini bulduğu bir süreçtir.

-> Hayat, sürekli bir değişimdir; durağanlık yoktur.

-> Hayatın anlamı, onun içindeki güzellikleri fark etmektedir.

-> Hayatta asıl mesele, kendine sadık kalmaktır.

-> Hayatta önemli olan, bir şeylerin nasıl söylendiği değil, gerçekten ne kastedildiği ve ne hissedildiğidir.

-> Her düşünce, insanın ruhuna bir ışık tutar.

-> Her insan, kendi hayallerinin peşinden gitmelidir.

Thomas Mann Kitap Alıntı Sözleri

-> Her insanın hayatı, onun düşüncelerinin bir yansımasıdır.

-> Her ne kadar şeytanımsı güzellikten hoşlandığı belli olsada.

-> Hiç kimse doğasında var olmayan bir şeye sahip olmak istemez, sana yabancı olanı arzulayamazsın.

-> İç dünyamız, dış dünyaya en büyük yansımadır.

-> İnsan, hayatının her anında öğrenmeye devam eder.

-> İnsanı insan yapan, onun hayalleridir.

-> İnsanın elde edeceği en büyük mutluluk, içinde bulunduğu durumdan memnun olmasıdır.

-> İnsanın ruhu, tüm savaşların ve barışın kaynağıdır.

-> İyi kalpli insanlar, birisinin kahkahasının diğerinin gözyaşı olmayacağı bir dünyayı boş yere özlerler.

-> İyilikle zeki oluş birbiriyle yakın ilişki içindedir; birisinin içinde diğeri kendisini gösterir.

-> Korku, insanı esir alır; cesaret ise özgürleştirir.

-> Kusursuz uğruna didinen, mükemmelde dinlenmeye can atar; hiçlikse mükemmelin bir biçimi değil midir?

-> Kuşların cıvıltısı beni vakitlice uyandırabildiyse, günün ilk öğününden önce şapkamı almadan yarım saat açık havaya, evin önündeki ağaçlı yola çıkarak, bazen de daha uzaktaki yeşil alanlara giderek taze sabah havasından birkaç nefes çekmeyi ve işe güce dalmadan önce erken saatlerin berraklığının verdiği keyfe biraz ortak olmayı severim.

-> Milliyetçi olmak için, belirli bir derecede zihinsel engelli olmak lazım.

-> Mutluluk, kalbin derinliklerinde bir huzurdan ibarettir.

-> Mutluluk, ruhun en derinlerde bulduğu bir dinginliktir.

-> Münferit durumlar hiçbir zaman sıradan değildir: Düşünmek ve ifade etmek için en sıradan şey, doğum ve ölümdür. Ama bir doğum ya da ölüm olayını yaşayan biri olarak kendinize, doğum sancısı çekene ya da ölene bunun sıradan bir şey olup olmadığını bir sorun bakalım!

Thomas Mann Meşhur Sözleri

-> Ölümümüz bizden çok sağ olanların sorunudur; çünkü bir bilgenin dediği gibi, biz var olduğumuz sürece ölüm yoktur, ölüm olduğunda da biz yokuz.

-> Önemli bir fikir veriminin derhal geniş ve derin bir etki yaratabilmesi için, eser sahibinin kişisel hayatıyla çağdaş kuşağın genel kaderi arasında gizli bir yakınlık, hatta bir uyum bulunmalıdır.

-> Öyle insanlar vardır ki, onlarla yaşamak kolay değildir ama onları terk etmek de mümkün değildir.

-> Parmak uçlarında yürü, hatıralar uyanmasın.

-> Piyanoda yeni ve güzel bir motif çalmayı başardım mı, bir hikaye okurken veya bir resme bakarken duyarlı ve kalıcı bir ruh hali yakaladım mı, O gün güzel geçmiş ve mutlu edici bir içeriğe sahip olmuş sayılıyordu.

-> Sanat, hayatın ve ruhun tüm sırlarını açığa çıkarır.

-> Sanat, insanı yücelten ve ona derinlik katan bir değerdir.

-> Sanat, insanın evrensel bir dille kendini ifade etmesidir.

-> Sanat, insanın kendini bulduğu bir aynadır.

-> Sanatçılar, insanlığın en büyük hayalperestleridir.

-> Sevgi, insan ruhunu yenileyen bir güçtür.

-> Sevgi, tüm acıların üstesinden gelebilecek güçtedir.

-> Sözleri harmanlama ihtiyar kâhya, çünkü superguzelsozler.com onlar boş samandır…Bana yüzüme karşı bir şeyler söyleme, bana ruhundan gelen şeyler söyle, bunun dışındakilere artık tahammül edemiyorum.

-> Tanrı şimdiye kadar asla kol kanat germedi üzerime, beni tanıyıp ettiği yok. Sağa sola avuç açtırmayan dost bir felaket iyi bir şey olur; insan kendine şöyle diyebilir o zaman: Tanrı’ya hiç borcum yok…

-> Yalnızlık, ruhun en derin hallerini keşfetmektir.

-> Yazar yazı yazmayı başka insanlara göre daha zor yapan insandır.

-> Yazar, başkalarından daha zor yaşayan kişidir.

-> Zaman nedir? Bir gizdir.? elle tutulamayan ve herşeye kadir olan. Dış dünyanın bir önkoşulu, mekanda var ve olan hareket eden cisimlerle kaynaşmış bütünleşmiş bir hareket . Ama hareket olmasaydı zaman olur muydu? Sor bakalım ! Zaman, mekanın işlevi mi? Ya da tam tersi mi ? Yoksa ikisi özdeş mi ? Bir soralım dedik.?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir