Atasoy Müftüoğlu Sözleri
Atasoy Müftüoğlu (1942-), Türk yazar ve düşünürdür. İslami kimlik, modernizm, sömürgecilik ve küreselleşme gibi konular üzerine eleştirel düşünceler geliştirmiştir. Yazılarında, Batı merkezli düşünce sistemlerini sorgulayarak Müslüman toplumların zihinsel bağımsızlık kazanmaları gerektiğini vurgular.

Müftüoğlu, entelektüel bilinçlenme ve medeniyet perspektifine önem veren bir yaklaşımla, Müslüman dünyasının içinde bulunduğu düşünsel krizi ele alır. Genç nesillerin özgün ve bağımsız bir bakış açısına sahip olmasını savunur. Öne çıkan eserleri arasında Bilincin Kaybolması, İslami Kimlik ve Küreselleşme ve Medeniyetimizin Dirilişi İçin yer almaktadır.
Atasoy Müftüoğlu Meşhur Sözleri
-> Gençler son 500 yılın tarihini iyi okumalı.
-> Cami inşa etmeden önce bilinç inşa etmeliyiz.
-> Kültür, direnişin en etkili yollarından biridir.
-> Dini hayat; bilinçle değil, menkıbelerle yürüyor.
-> Düşünmeye cesaret edemeyen, kendi iradelerinden vazgeçer.
-> Kıbleye yönelmek Tüm dünyacı eğilimleri aşağılamak, horlamaktır!
-> Tarih boyunca hiçbir yalan insan hakları yalanı kadar iğrenç olmamıştır.
-> Karşımızda yasadışı bir dünya var. (Küresel İhtiraslar ve Küresel Kuşatma)
-> Kur’anı Kerim’i bir sırlar kitabı gibi okumak, algısal yıkımlara neden olur.
-> Zihinsel bir devrim için zihinsel cesarete ihtiyacımız var. (Umut ve Sorumluluk)
-> Vicdani ölümlerin kitleselleştiği bir çağda yaşıyoruz. (Yeni Bir Zamanı Başlatmak)
Atasoy Müftüoğlu Sözleri Özlü
-> Her tür konformizm, her tür statükoculuk, her tür muhafazakarlık bilincin düşmanıdır.
-> Bekleyerek umutlanmak yerine, eylemde bulunarak umutlanmayı öğreneceğiz.. (Barbarlığa Dönüş)
-> Modern zamanların icadı olan ulusal egemenlik yaklaşımı farklıya, azınlığa hayat hakkı tanımaz.
-> Uyumlu ve itaatkâr toplumlar hiçbir zaman sorgulama yapma ihtiyacı duymazlar. (Farkındalığın Dili)
-> Bize gelmeyin, kendinize gelin. Kendiniz olun, düşünmeye cesaret edin. s.32 (Yeni Bir Dilin İnşası)
-> Moda, kadınları bir arzu nesnesi haline getirmek üzere, hazları kışkırtmak üzere faaliyet gösteriyor.
-> İman, insanda her şeyi yalnızca Allah’a bağlayan nihai bir emniyet duygusudur. (Tevhidi Gerçekliğin Işığında)
-> Masalsı dünyalarda yaşamak kolaydır, önemli olan bunaltıcı gerçekliklerle yüzleşebilecek bir irade oluşturmaktır.
-> Teslimiyetçi bir kültür, koşulları dönüştüremez, koşullar tarafından dönüştürülür. (Küresel İhtiraslar ve Küresel Kuşatma)
-> Bugün hayatımız bütünüyle rakamlar tarafından işgal edilmiştir. Kar getiren ilişkiler dışında kalan ilişkiler, hiç ilgi görmemektedir.
Atasoy Müftüoğlu Meşhur Sözleri
-> Kağıt üzerinde bağımsız oldukları söylenen ülkeler Batı modeline bağlılıklarını tartışma konusu bile yapamıyor (Sahte Mutlakların Hükümranlığı)
-> bireysel anlamda da toplumsal anlamda da her aşırılık ilgili bireyin ya da toplumun kesinlikle olgunlaşmadığını gösterir. (Rahmanın Ayetleri Karşısında)
-> Bir insanın bir insana kulluğu nasıl fıtrata aykırıysa, bir toplumun diğer topluma kulluğu, bir ülkenin diğer ülkeye kulluğu da o ölçüde fıtrata aykırıdır.
-> Hayatın ve tarihin içersinde kullanabileceğimiz, güçlü ve etkili bilgilere sahip olmaya çalışmalıyız. Metalar ve gösteriler dünyasının dışında yaşamaya özen göstermeliyiz. (Yeni Bir Zamanı Başlatmak)
-> Muhafazakârlık, akıl ve köhne değerleri korumak superguzelsozler.com için yarayışlı olabilir. Hayat hakkı bulunmayan, muhtevasız, kalıplaşmış ve kemikleşmiş bir geleneği muhafaza etmenin İslam’la asla bir ilgisi bulunamaz.
-> Modern dünya sistemi Müslümanların varlığını, modern dünya sistemi lehine feragat ve fedakârlıkta bulunmaları koşuluyla kabul ediyor. Atasoy Müftüoğlu / Bunca Tuğyan Bunca Issızlık (Bunca Tuğyan Bunca Issızlık)
-> İnançlı olmak, üstün olmak demektir. Hem inanıyorsanız ve hem de üstün değilseniz imanınızı gözden geçirmeniz gerekir. İnançlı olan verilecek olan bir düşünce savaşında bütün başarıların sahibi olmak borcundadır.
Atasoy Müftüoğlu Kitap Sözleri
-> Özkisiligini yitirenin geride bıraktığı bir şey kalmamıştır. Yetenekleri yitmistir, özgürlüğü de . Bir insanın ve bir toplumun özkişiliğinı yitirmesi demek başkalarının kişiliğine bürünmesi anlamına gelir. (Firak)
-> İnançlı olmak, üstün olmak demektir. Hem inanıyorsanız ve hem de üstün değilseniz imanınızı gözden geçirmeniz gerekir. İnançlı olan, verilecek olan bir düşünce savaşında bütün başarıların sahibi olmak borcundadır.
-> İnsanı amaçların yerini, ekonomik amaçlar alınca; değerleri esas alan toplumun yerine, çıkarları esas alan toplum geçince; insani akılcılık da yerini ekonomik akılcılığa bırakıyor. (İnsansız Dünyalar İnsansız Hayatlar)
-> İdeolojik ya da hizipsel körleşme, bütün toplumlarda insani her şeyi yok etti. İnsani sorunlar unutturuldu, konuşulamadı, tartışılamadı. İdeolojik dil sebebiyle insanın dini, manevi, ahlâkî, ruhi boyutu insandan uzaklaştırıldı.. (Barbarlığa Dönüş)
-> Hayatı, tarihi, insanı anlamlı ve onurlu kılan şey direniştir. EmperyalistSiyonist ırkçılıklar karşısında içerisine düştüğümüz siyasal felç, zillet durumu bir kader olamaz. Köleleşerek var olunamaz, direnerek var olunabilir. Direnerek ilahî, insanî değerler
-> Küreselleşmenin bütün kültürlerin lehine geliştiğini söyleyebilir miyiz? Hayır, tabii ki… Küreselleşme yoluyla güçlü kültürler güçsüz kültürleri ilhak ediyor ya da etkisiz hale getiriyor. Televizyon, internet, medya, sinema, tiyatro vs. yoluyla güçsüz kültürleri eritiyor, zayıflatıyor, güçsüzleştiriyor, marjinalleştiriyor hatta gayrimeşru hale getiriyor. Bugünlerde Ortadoğu’da meydana gelen gelişmeleri de bu kanallar aracılığıyla izliyoruz… Evet. Bu sebeple olaylar hakkında biz daha çok yüzeylerde gördüklerimiz etrafında konuşuyoruz. Yüzeyleri görmek kolaydır, yüzeysel olanı herkes görür. Yüzeyleri bir kamera, fotoğraf makinesi görür. Bunun için bir uzman olmaya gerek yoktur. Ama aslolan derinlikleri fark etmektir. Olayları hazırlayan derinliklerde ne olduğunu görmektir. (Umut ve Sorumluluk)